torsdag den 7. december 2017

En duft af jul

Jeg har haft en del om ørerne på det sidste - først var der et monteringskursus i forbindelse med det forløb jeg følger i knipling. Til dette skulle der produceres en masse der skal monteres. Bare roligt det kommer der mere af senere.

Efter kursuset var der ikke lang tid til jeg skulle have bod i Den Gamle By. I forbindelse med dette skulle der styr på hvad der skulle med og hvad der evt. skulle laves.

Jeg viste godt der var lavvande i min kort beholdning - så jeg måtte i gang. Det roder altid helt vildt når jeg laver kort. Der er kort, stempler og teposer over alt.

Det blev dog til en del kort - lidt over 100 styks, i forskellige størrelser og forskellige motiver.


Udover kort lavede jeg små duft poser med nellikker, kanel og stjerneanis - "en duft af jul". De er faktisk blevet ret søde, og dufter godt.


Det hele blev klar til boden i Den Gamle By.



Desværre solgte vi ikke ret meget, så nu er resterne røget med kæresten ud på arbejde.


Så skulle du stå og mangle en gave så sig endelig til.

Der er læder lysestager i 3 størrelser og masser af farver.


Elefanter (75kr)


iPadpuder (85kr)


Stjerner i mange udformninger (og lidt hjerter).



En duft af jul poser og lavendel (begge dele 25kr)



Og ja kort - men de er alle 100+ forskellige så er det bedre at fange mig i det virkelige liv ;)

søndag den 5. november 2017

Montering af dyr

Jeg havde et mål da vi var i Skagen - jeg skulle have monteret en del af de dyr jeg har hæklet, og måske få lavet den lyserøde bamse færdig.

Mandag aften før Robinson blev alle delene til dyrene fundet frem, og så var jeg klar.


Det jeg skal have monteret er dyr fra Edwards Menageri - det var mest nogle kits jeg havde hæklet. Dyrene er hæklet i DK fra Toft. (Jeg er lidt afhængig af deres hjemmeside - her er den nye og den gamle

Jeg har lavet en del af disse dyr, og da de ligner hinanden i opbygningen er jeg efterhånden ekspert i monteringen. Denne gang skal jeg have monteret en kænguru, et rensdyr og en alpaka.

Alle delene er hæklet, og der er fyldt de steder der skal fyldes.

Først samles hovedet og kroppen. Nogle gange skal der vurderes, hvad der er mave og ryg på kroppen, og hvad der er op og ned på hovedet.


Jeg starter med at hæfte hovedet fast fire steder, så det holdes på plads inden jeg syer hele vejen rundt. Jeg syer hovedet fast med enden fra kroppen - jeg hæfter den først. Jeg fjerner først markeringen af omgangene,  når jeg har samlet hoved og krop.

Så har alle tre dyr fået samlet hoved og krop.


Så er det tid til armene. Jeg starter med at sy en arm på først. Jeg syer armene fast en omgang under der, hvor hovedet er syet på.


Når den ene arm er syet fast, så bruger jeg to lange nåle til at placere den anden arm. Jeg stikker en nål lige igennem kroppen på siden af den arm der er syet fast, så har jeg placeringen af den anden arm. På den måde er jeg er sikker på at de to arme kommer til at sidde ens. Jeg bruger igen enden fra da jeg hæklede til at sy med.

Her har alle tre dyr fået arme.


Så er turen kommet til benene. I det her tilfælde skal dyrene kunne side, derfor placeres benene lidt skråt på kroppens bund.


Jeg sætter begge ben fast med nåle og tjekker at dyret kan sidde.


Igen kan jeg godt finde på at bruge de lange nåle til at sikre at benene sidder ens. Så sys benene fast - igen med enden fra hækling. I følge opskrifterne laves arme og ben ofte ens. Hvis det er tilfældet, så forsøger jeg at vælge de mindste til arme og de største til ben. Der vil nemlig altid være en lille forskel når de er stoppet og færdig. Dyrene har kun fyld i hænder og fødder, ikke ben og arme.

Nu sidder de tre dyr med arme og ben.


Når arme og ben er syet på kommer tiden til ting som øre, hale, gevir, pung og andre kendetegn. Til allersidst syr jeg øjnene.

Når ørerne skal sættes på er det en god ide at bruge nåle, og se at der kommer det rigtige udtryk på dyret.

Her får kænguruen sat sine lange øre på.


Rensdyret skal have små ører og gevir. Begge dele er sat på med nåle først for at se om det ser rigtigt ud.


Alpakaen skal have lidt mindre øre.


Igen kan der bruges lange nåle for at sikre en ens placering på begge sider af hovedet.

Her sidder de tre dyr nu med øre og gevirer.


Så er der tid til haler og hvad der ellers er.

Her kænguruen der skal have hale med fyld og pungen syet på. Det er vigtigt med så stor en hale at tjekke om dyret kan sidde, når halen er sat på.


Rensdyret og alpakaen har nogle små haler der ikke skal fyld i.


Efter de sidste detaljer er syet på, skal der sys øjne. Det er bare en sort tråd der sys nogle gange over det sted, hvor øjet skal være.

Kænguruen er nu helt færdig.


Det samme gælder for rensdyret.


Alpakaen har ikke fået øjne endnu. Det er fordi den skal have "pels" hæklet på - så den er ikke helt færdig, men klar til pelsen.


Her ses de tre dyr forfra, som det ses er der både lighedspunkter, men også forskelligheder på dem.


Det samme når de ses bagfra.


Nu er de to af dyrene helt færdig og det tredje klar til pels.


Den lyserøde bamse må så vente til en anden dag.

søndag den 22. oktober 2017

Igang værende projekter - og mange af dem!!

Er der andre der lige som jeg har en hel masse forskellige ting i gang, undervejs eller i tankerne. Jeg har rigtig mange, og mange af dem skal med ud når jeg er på farten. Så kommer udfordringen - for hvordan holdes der styr på det hele?

Der er selvfølgelig muligheden for at bruge en helt almindelig plastikpose, det ser bare ikke særlig smart ud (og i dag nok ikke velset).

Jeg fandt løsningen i disse poser jeg har købt på Gammel Estrup - herregårdsmuseum. Jeg synes det er nu fine poser. De er syet af resterne af de ting systuen laver.


Poserne kommer med en lille seddel, hvor der står at den er lavet på Gammel Estrup, og ofte også hvor stoffet er fra. Den lyserøde pose med blonde er fra den unge grevindes kjole.

En jeg lige har fået er denne blå og sølv pose der er en rest fra grevens julevest. 


Jeg har mange af poserne. Jeg tjekker også altid om, der er nogen jeg ikke har som noget af det første når jeg er der ude.

Her er nogle med projekter i - det kan være små strikke eller hækle projekter.


Det kan være materialer til et projekt eller lignede - men jeg har mange.


Jeg har altid en pose med et projekt med når jeg er til foredrag eller lignede.

Jeg var også heldig at jeg en enkelt gang har fundet denne trekantede pung. Den kan indhold rigtig mange dele når jeg hækler figurere.

 
 
Skulle du have fået lyst til din egen pose så koster de ca. 35 kr, mønster og antal variere meget, så det er at se hvad der er, når du kommer forbi. 

Lidt reklame den 31.10 er der Allehelgens på museet, hvilket er vildt hyggeligt, og jeg står på 2. sal og fortæller historier.





torsdag den 5. oktober 2017

Knitwork 2017

I denne weekend var der Knitwork festival i København. Jeg havde faktisk besluttet mig for ikke at deltage, men så blev jeg fristet. Sidste år var jeg vildt begejstret for det korte foredrag jeg var til med Statistikstrik, og der var et kombineret foredrag og workshop med hende i år. Så den måtte jeg bare over til, så måtte det blive en endagstur.

Jeg havde valgt VIP-armbånd, med goodiebag og det hele - og fik tilbuddet om en gratis workshop. Da jeg havde en tilbød jeg den til Christa - hun valgte at lære at hækle huer.

Min workshop blev så aflyst - men nu var jeg jo ligesom næsten på vej (færge booket, entre betalt og aftale lavet), så jeg valgte at hoppe på hæklede huer med Sidsel Sangild.

Det var en super workshop - det var vildt hyggeligt. Sådan ser bordet ud når der er et helt telt fuld af hækle glade deltagere.


Jeg lærte en hel masse - bl.a. stangmaske opslag og tre slags boble ting. Jeg startede på toppen af en hue som jeg vil hækle oppe fra og ned. Toppen skal være de her vinger.


Sidsel står også bag garnmonster, som kan bruges til at måle hækle- og hakkenåle samt bruges til kvaster. Den var lidt fancy.


Efter workshoppen gik der shop og snak i den.Jeg fik købt lidt af Sidsels bøger og garn til at hækle et sjal.


Endvidere var vi forbi Fredsminde Unika hvor vi også fandt lidt garn.


Hun solgte også en bog fra kratte.dk - hækl en islænder.


Det var det vi fik shoppet - dagen endte med kaffe på Espresso House inden turen gik via fyn hjem.

Nå ja min goodiebag. Den var en i et fint net - med en lille opskriftsbog, strømpepinde og markører.


Der var også garn fra Järbo


Og Einband fra Lopi med opskrift


Alt garnet var blåt så det kunne jo ikke være bedre.



søndag den 24. september 2017

Glas, garn og andet godt fra Bornholm

Der har været lidt stille. Jeg har været ude og rejse, på kursus og syg. Men nu må vi heller lave lidt opdatering.

På Bornholm lavede jeg som sidste år glas. Der er kommet mulighed for at lave glasfigurere. Den første gang jeg lavede glas blev det til en engel, et halssmykke og et ophæng.

Ophænget var med solsikke - det tager altså noget tid at klippe alle kronbladene så de passer, og der er to lag.

Englen er faktisk fin.


Og endelig halskæden - her smeltede et lille stykke rødt glas forkert med æv, men vi lader som om det var meningen ;)


Lad os gøre glasset færdig - jeg kom nemlig afsted igen, og lavede endnu en engel og et ophæng. Der var nemlig nogen der ønskede sig gaver til jul.
Ophænget består af småstykker glas lagt sammen i mønster.


Vi var også som sædvanlig ude ved stenbruddet. Her kan du hugge i sten.

Fik lavet et nummer til forældrenessommerhus - overvejer at trække det op med farver.


Udover det fik jeg lavet et saltkar, og ja grin bare men prøv lige at overveje hvor hårdt det er at hugge i granit.


Vi havde deltaget i noget crowdfunding med havtorn. Det betød vi kunne komme ud og høste havtorn. Vi høstet i alt lidt over 7 kg havtorn.


Vi fik blandt andet lavet saft af nogle af havtornene.


Endelig var jeg også forbi Fredsmindeunikagarn, her købte jeg ind til et sjal som jeg er kommet igang med.