lørdag den 31. maj 2014

Sandblæst

I dag var jeg nede i Pusterummet på Rømø. Det er et sted hvor man kan sandblæse glasting med forskellige mønstre.

Den første udfordring var at finde ud af hvad jeg skulle lave og med hvilke mønstre. Tilsidst faldt valget på en blå lysestage og et højt klart glas.

Når man sandblæser kan man ved hjælpe af klistermærker forhindre, at et område på glasset bliver sandblæst og dette forbliver klart.

Til lysestagen valgte jeg en kontur af Rømø og nogle fugle.



Det høje glas skulle bruges til et "tværsnit" af havet. Det vil sige øverst skibe og nederst fisk og alger.


Da det var et drikkeglas, blev der øverst sat tape hele vejen rundt for at lave en drikkekant. Det er ikke så rart at sætte læberne mod det sandblæste glas.

Når klistermærkerne var sat godt på, så skulle der sandblæses. Hænderne ind i et par gummihandsker monteret i en boks, fat i pistol og så holde den lidt fra og lave det jævnt. Det vil sige dreje lidt af gangen.


Det er koncentrations arbejde.


Sådan ser det ud når der blæses.


Og sådan når der er slukket (så det er ikke billedet der er sløret).


Når man synes det er færdig kontrolleres det, og med tusch markeres hvor man lige skal kigge på det igen. Så er det på den igen og fjerne tusch.


Når man er færdig så skal det i vand for at vaske sandet af og klistermærkerne fjernes. Slut resultatet ses her.



Det store glas var lidt svære at håndtere, da det ikke kunne være på pinden, så det skulle holdes i hånden.


Men ellers samme procedure. Det er vigtigt ikke at blæse ned i glasset, så det ikke bliver sandblæst bag klistermærkerne. Derfor var det praktisk at have hånden i åbningen af glasset så man ikke kunne blæse ind ved en fejl.


Det færdige resultat blev ret godt, men ses måske ikke så godt på billedet.




Jeg må se om ikke der kan komme et billede med lys i lysestage, og noget farvet væske i glasset, når jeg kommer hjem, så kan man nok bedre se mønstret.

Vi blev faktisk så opslugte af at lave det (eller jeg gjorde), så vi næsten gik glip af det sønderjyske kaffebord på hotellet. Der var dog lidt kage tilbage da vi kom hjem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar